Oorzorg: weet u nog hoe het hoort?

 

Met het ouder worden nemen al onze lichaamsfuncties af. We kunnen minder hard lopen, onze ogen gaan achteruit en ook ons gehoor wordt minder.


Bij de een gaat het sneller dan bij de ander, waarbij natuurlijk ook omgevingsfactoren meetellen. Iemand die zijn hele leven in een lawaaierige fabriek heeft gestaan, of die zonder gehoorbescherming naar luide rockconcerten gaat, loopt meer risico op gehoorschade dan degene die maar zelden luide geluiden te verduren krijgt. 


Gratis hoortest bij Kaasschieter Horen
Hoe is het met uw gehoor? Hebt u last van gehoorverlies? U weet het meteen als u een hoortest doet in een van onze vestigingen. Onze gediplomeerde en officieel geregistreerde audiciens nemen graag de tijd voor u.


Hebt u gehoorbescherming nodig?
Gehoorbescherming bestaat meestal uit - al dan niet op maakt gemaakte - oordopjes. Zij beschermen uw gehoororgaan bij allerlei activiteiten, zoals zelf muziek maken of concerten bezoeken, motorrijden, industrieel werk en bouw- of sloopwerkzaamheden.


Daarnaast zijn er nog andere redenen om oordopjes te dragen. Bijvoorbeeld omdat u op zoek bent naar stilte als u wilt slapen (snurken, straatgeluiden), of om te voorkomen dat er water in uw oor komt bij het zwemmen. Afhankelijk van het gebruiksdoel bieden wij verschillende oorbeschermers aan.