Oogzorg: oog voor de gezondheid van uw ogen

 

Een opticien en een optometrist zijn geen oogartsen. Wij zijn opgeleid om uw zicht te meten te verbeteren, niet om eventuele oogziekten te genezen. Toch speelt de brillenwinkel een steeds belangrijker rol bij het signaleren van eventuele oogproblemen, als vooruitgeschoven post van de oogarts.


Ontdekken wij een medisch probleem, dan zullen wij u altijd verwijzen naar een van de gediplomeerde oogartsen met wie wij samenwerken.


Welke oogproblemen signaleren wij?
Het oog is een van de meest complexe organen van de mens. En dan hebben we er ook nog eens twee, die perfect moeten samenwerken, onder meer om bewegende onderwerpen te fixeren en afstanden in te schatten. Als u bij ons komt, voeren wij in ieder geval een oogmeting uit. Bent u ouder dan 40, dan doen we ook een korte test om uw oogdruk te meten. Hiermee signaleren we een eventueel te hoge oogdruk, een belangrijke oorzaak van de ziekte


glaucoom (schade aan de oogzenuw). Daarnaast kunnen we een polatest doen om te kijken of uw beide ogen wel op de juiste manier samenwerken.


Wat te doen bij een oogziekte?
Zoals gezegd zijn wij geen geneeskundigen. We kunnen u een bril voorschrijven om uw zicht te corrigeren, en we kunnen eventuele andere problemen signaleren, maar een echte diagnose stellen, behandelen en medicijnen verstrekken laten wij graag over aan de gespecialiseerde oogarts: de oftalmoloog. Natuurlijk hebben wij wel nauw contact met uw oogarts, om eventueel uw hulpmiddelen (bril, lenzen) af te stemmen op uw behandeling.


Ziet u alles nog wel goed?
Kunt u de kleine lettertjes op verpakkingen in de supermarkt goed lezen? Ziet u al van grote afstand wat er op de verkeersborden staat? Gefeliciteerd. Maar mocht u nu twijfelen over de kwaliteit van uw zicht, of weet u niet zeker of uw huidige bril of lenzen nog wel voldoen, kom dan gerust een keer langs voor een oogmeting. Kijken wij meteen even naar de gezondheid van uw ogen. Het kost u niks en u weet precies waar u aan toe bent.