Nachtlenzen® aanmeten

 

Dankzij het gebruik van Nachtlenzen® ziet u overdag scherp zonder dat u een bril of lenzen draagt. Nachtlenzen® werken 's nachts zodat u overdag ultieme vrijheid ervaart. Wij laten u graag zien welke stappen doorlopen moeten worden voor het aanmeten van deze lenzen, zo weten we zeker dat u goed ziet met uw Nachtlenzen®.

Zijn uw ogen geschikt voor Nachtlenzen®?

Nachtlenzen® zijn in veel gevallen een ideale oplossing. Het is wel belangrijk dat onze contactlensspecialist uw ogen controleert voordat bepaald kan worden of Nachtlenzen® voor u de beste optie zijn. Helaas zijn Nachtlenzen® namelijk niet voor iedereen geschikt. Als u een minsterkte heeft tot -4.00, is de kans groot dat uw ogen geschikt zijn voor Nachtlenzen®.

Het aanmeten van Nachtlenzen®

Het aanmeten van Nachtlenzen® gebeurt met behulp van een topograaf (zie bovenstaande foto). Met dit apparaat wordt uw oogvorm in kaart gebracht. Vervolgens wordt uw sterkte opgemeten én wordt de correctie bepaald die nodig is om ervoor te zorgen dat u weer scherp kunt zien. Met de juiste gegevens worden uw Nachtlenzen® perfect op maat gemaakt en enkele dagen later kunt u deze komen ophalen bij ons in de winkel.

Onze contactlensspecialist laat u zien hoe u uw nieuwe contactlenzen moet inzetten, uitnemen en schoonmaken. Zo kunt u met plezier genieten van uw Nachtlenzen®.

Het belang van controles

Het dragen van Nachtlenzen® werkt net anders dan 'normale' contactlenzen. Daarom zullen we u zeker in het begin regelmatig vragen om langs te komen voor een controle. Op deze manier kunnen we goed in de gaten houden of de Nachtlenzen® zo optimaal mogelijk hun werk doen.

1e controle

Heeft u de lenzen 1 tot 3 nachten gedragen? Dan vragen wij u om langs te komen in de winkel, zodat wij uw ogen voor het eerst kunnen nakijken. Tijdens deze controle bekijken we of de oogcorrectie volgens verwachting verloopt. Tevens vragen we of de eerste nachten met Nachtlenzen® goed bevallen zijn. Tijdens de controles heeft u ook mooi de gelegenheid om vragen te stellen.

2e controle

Na een week slapen met Nachtlenzen® vragen we u wederom om langs te komen. Dit maal controleren wij nogmaals of de correctie nog steeds naar wens verloopt.

3e controle

De derde controle vindt plaats na ongeveer drie weken. Tijdens deze controle maken we opnieuw een plaatje van uw ogen met de topograaf. Zo kan nauwkeurig bekeken worden of het proces volgens plan verloopt. Na drie weken is uw zicht optimaal, maar vaak ziet u al na slechts één week scherp, dankzij de Nachtlenzen®!


Als alles na de 3e controle goed is, hoeft u een half jaar niet bij ons langs te komen voor een controle, tenzij u hier uiteraard zelf reden toeziet. Na een jaar adviseren wij u om nieuwe Nachtlenzen® aan te laten meten, zo blijft de perfecte samenwerking met uw ogen in stand.

Ook weer volledig scherp zien zonder bril of lenzen?

Nachtlenzen® zijn een uitstekend alternatief voor iedereen die overdag geen bril of lenzen wil dragen en ooglaseren nog net een stap te ver vindt. In onze winkel begeleiden wij u dan ook graag van het begin tot het eind. Zo kunt u met een gerust hart kiezen voor Nachtlenzen®. Heeft u na het lezen van dit artikel vragen of wilt u meer informatie? Kom dan langs in de winkel.