Zachte contactlenzen en astigmatisme

Wat is astigmatisme?

1 op de 2 personen heeft het: astigmatisme. Astigmatisme treedt op wanneer het hoornvlies een onregelmatige kromming heeft, waardoor de invallende lichtstralen op een asymmetrische wijze gebroken worden. Hierdoor ziet u alles wat wazig en vervormd. Goed nieuws: astigmatisme is geen ziekte, wel een extra element om rekening mee te houden om uw blik weer scherp te krijgen. Ziet u niet echt scherp, heeft u last van vermoeide ogen of hoofdpijn en heeft u problemen met autorijden in het donker? Dan raden we u aan verder te lezen!

Zachte, torische contactlenzen

Gelukkig hebben de ontwikkelingen de afgelopen jaren niet stil gestaan en zijn er grote stappen gezet op het gebied van de ontwikkeling van zachte contactlenzen voor astigmaten. We noemen deze contactlenzen 'torische lenzen' (in de volksmond lenzen met 'cilinder'). De kans dat we u een oplossing kunnen bieden die geschikt is voor uw ogen is dus heel erg groot. Er zijn zelfs diverse keuzemogelijkheden voor wat betreft materiaal en vervangperiode. Wilt u slechts af en toe lenzen dragen? Dan zijn daglenzen een prima optie. Wij hebben de Focus® DAILIES® All Day Comfort Toric daglenzen in ons assortiment. Deze zachte daglenzen met AquaComfort® zorgen voor een fris en comfortabel gevoel, de hele dag lang. Geen onderhoud nodig en na gebruik kunt u ze gewoon weggooien. Ideaal! 

Draagt u al zachte lenzen? Oogcontrole en testlenzen!

'Gewone', sferische contactlenzen kunnen astigmatisme niet corrigeren. Vermoedt u dat u astigmatisme heeft, maar wilt u het graag zeker weten? Aarzel niet, kom langs voor een oogcontrole en ontdek zelf hoe torische contactlenzen uw zicht kunnen verbeteren! 

 

Zachte contactlenzen en astigmatisme