Contactlenzen: goed zicht zonder bril

 

Het gebruik van harde kunststof contactlenzen raakte in zwang in de jaren '50 en '60 van de vorige eeuw. Veel van ons kennen wel iemand die elke avond de lenzen moest uitdoen, reinigen en spoelen.


Maar sinds die tijd is er enorm veel verbeterd. Bausch & Lomb bracht in 1971 de eerste echte 'zachte' contactlenzen op de markt, en tegenwoordig zijn er zuurstofdoorlatende silicone hydrogel-lenzen die u dag en nacht kunt dragen. Het is dus niet meer nodig om elke avond te spoelen. Ook zijn er speciale weggooilenzen, die u een maand draagt en dan vervangt.


Kaasschieter meet en adviseert
Net als bij de aanschaf van een bril, begint ook de keuze van contactlenzen met een oogmeting door onze opticien of optometrist. Bij de keuze van de juiste lenzen telt echter niet alleen de te corrigeren oogafwijking, maar spelen ook externe factoren mee, zoals uw werk- en leefomstandigheden. 

Welke contactlenzen zijn het beste voor u?
Kaasschieter Brillen levert alle soorten lenzen: harde contactlenzen en zachte contactlenzen, waaronder de dag- of weggooilenzen, weeklenzen, maandlenzen en halfjaarlenzen. Verder zijn er de contactlenzen met een leesgedeelte, multifocale lenzen voor dichtbij én ver weg beter zien, de speciale Vintage 6-maandenlenzen en torische contactlenzen voor mensen met een cilindrische oogafwijking. Er zijn tegenwoordig zelfs speciale nachtlenzen (ortho-K lenzen), die uw ogen corrigeren tijdens het slapen, zodat u overdag zonder lenzen scherp kunt zien.


Proefperiode met regelmatige controle
Als u bij ons lenzen laat aanmeten, begint u met een proefperiode om te wennen aan uw nieuwe lenzen. Wij begeleiden u bij het gebruik en het onderhoud van uw lenzen. U komt regelmatig bij ons op controle, zodat we ook de gezondheid van uw ogen in de gaten kunnen houden. Zo kunnen we oogontstekingen, oedeem en droogteproblemen snel signaleren en uw lenzen of het gebruik ervan aanpassen.