HOYA is dé toonaangevende leverancier voor uw brillenglazen

HOYA Vision Care is wereldwijd één van de grootste producenten in brillenglazen. Alle brillenglazen hebben een goed verhaal. HOYA is namelijk de allereerste brillenglazenfabrikant die zowel de voor- als achterzijde van de brillenglazen bewerkt. Voor u betekent dit een breder gezichtsveld en meer kijkcomfort. Een topresultaat dus!

Zo worden uw HOYA brillenglazen gemaakt

Heeft u zich ooit afgevraagd wat er allemaal precies komt kijken bij de productie van uw brillenglazen? Voordat uw bril bij Kaasschieter Brillen klaarligt, is er bij HOYA in Uithoorn een geheel proces achter de rug. In bovenstaande video heeft HOYA de gehele reis van uw brillenglazen vastgelegd. Op deze manier is het hele traject voor u te zien, van de fabriek in Uithoorn tot bij ons in de optiekzaak.

Achter de schermen bij HOYA

Alles begint met een klein rond kunststof schijfje, waarin uzelf nog geen brillenglas zult herkennen. Door zowel handmatige en automatische handelingen in het lab verandert zo’n kunststof schijfje in het hoogwaardige HOYA brillenglas. Bij aankomst in de optiekzaak zijn de glazen nog steeds volledig rond. Allereerst voeren na ontvangst de HOYA-experts een glascontrole uit door het glas te meten. Door middel van een 3D-meting worden de vorm en de maten van het montuur bepaald. Dan gaan de glazen in de slijpmachine waarin ze op maat van het montuur worden geslepen. Vervolgens worden de glazen door ons zeer nauwkeurig in uw montuur geplaatst. En klaar is uw nieuwe bril met HOYA brillenglazen! Als u de bril komt ophalen in de optiekzaak voert de opticien de allerlaatste controle uit, waarna u zelf het uitstekende kijkcomfort van HOYA brillenglazen kunt ervaren.

Veel meer dan alleen brillenglazen!

HOYA staat vooral bekend om zijn brillenglazen, maar het bedrijf doet veel meer dan dat! Al ruim 70 jaar lang neemt HOYA een cruciale positie als het gaat om (optische) technologie. De technologie van HOYA zit in producten die wereldwijd worden gebruikt, zoals camera’s, smartphones, computers, tablets en zelfs aan boord van Space Shuttles! Bovendien vervult HOYA een prominente rol in de medische wetenschap. Het bedrijf is dé specialist als het aankomt op geavanceerde processen en nieuwe technologieën. Hierbij kunt u denken over de nieuwste technieken die gebruikt worden bij kijkoperaties, chirurgie, endoscopie en oogchirurgie.

Benieuwd naar de HOYA brillenglazen? Kom dan even kijken bij Kaasschieter Brillen in Barneveld, Kootwijkerbroek, Maarn, Harskamp, Lunteren en Scherpenzeel.

HOYA is dé toonaangevende leverancier voor uw brillenglazen