Zowel dichtbij als in de verte scherp zicht met multifocale lenzen

Heeft u tijdens het lezen van een boek tijdens uw vakantie misschien problemen met lezen ervaren? Of ging het kaartlezen u niet helemaal makkelijk af? Dan zijn multifocale lenzen misschien echt iets voor u! 

Er komt een moment in uw leven dat uw zicht dichtbij langzamerhand minder wordt. Met multifocale contactlenzen kunt u zowel veraf als dichtbij uitstekend scherp zien. Geen gedoe meer met bril-op-bril-af maar simpelweg van de voordelen van contactlenzen genieten. Heerlijk!

Multifocale lenzen corrigeren zowel een plus- als een minsterkte

Multifocale lenzen corrigeren zowel een plus- als een minsterkte. Ze bestaan daarom uit twee delen. Het binnenste deel is voor uw zicht veraf en de buitenste rand zorgt ervoor dat u dichtbij scherp ziet. Deze twee delen lopen langzaam in elkaar over waardoor dit makkelijk en snel went.

Multifocale lenzen zowel in harde als zachte varianten

Multifocale contactlenzen zijn verkrijgbaar in zowel harde als zachte varianten. Multifocale lenzen van het merk Conform® zijn harde lenzen. Harde lenzen geven over het algemeen het scherpste zicht. De multifocale variant van het merk Indivisual is een zachte lens van silicone hydrogel materiaal. Dit heeft als voordeel dat de lens zeer comfortabel zit.

Of u beter harde of zachte multifocale lenzen kunt kiezen, hangt onder andere van uw persoonlijke situatie af. De contactlensspecialist van Onze specialist kan u uitgebreid de voordelen van de verschillende varianten multifocale contactlenzen vertellen. Maak een afspraak en bespreek samen welk type het beste bij u past.

 

Zowel dichtbij als in de verte scherp zicht met multifocale lenzen