J.F.Rey brillen: ambachtelijk én hightech

J.F. Rey brillen zijn 'Made in France' en dat is meer dan alleen een lege frase op het montuur. Achter het 'Made in France' zinnetje op de monturen schuilt een verhaal van trots op het vakmanschap en kennis in de Franse traditie van het brillenmaken. We geven u graag een inkijkje in het ambachtelijke proces dat vooraf gaat aan de hightech brillen in onze winkel!

Beginnen bij de basis

Als het startproduct niet deugt, dan kan er nooit een goede bril uitkomen. Daarom is J.F. Rey heel kieskeurig als het op materialen aankomt. Zo komt het titanium uit Japan en is het acetaat afkomstig van de Italiaanse fabrikant Mazzuchelli, het toonaangevende bedrijf op dit gebied. Dit acetaat wordt bovendien vervaardigd in kleuren en patronen waarvan J.F. Rey de exclusiviteit heeft. En dat is nog maar het begin...

Made in France

Nu het materiaal binnen is, kan het echte werk beginnen. In Frankrijk ondergaat elk montuur minstens 150 tot 200 gedetailleerde en nauwkeurige aanpassingen die gebaseerd zijn op de traditionele Franse technieken. Veel daarvan gaan handmatig. Elk montuur wordt nauwkeurig geïnspecteerd en afgewerkt, wat zorgt voor een hoge kwaliteit.

'The making of' J.F. Rey

In bovenstaand filmpje kunt u beelden bekijken die u een idee geven van de manier waarop onze J.F. Rey brillen geproduceerd worden. Wilt u het eindresultaat eens met eigen ogen zien en wellicht passen? Kom dan langs bij Onze specialist in één van onze vestigingen!

J.F.Rey brillen: ambachtelijk én hightech